dimarts, 14 de juny del 2016

50 millors restaurants del món

Ahir, 13 de juny, la revista RESTAURANTS va donar la llista dels millors restaurants del món, entre altres coses....
Es va fer a New York.

A destacar premi al millor xef del món 2015 per Joan Roca.
El Celler de Can Roca baixa a la segona posició aquest any!!

Aquest any, i per primer cop, l'Ostreria Francescana, del xef Massimo Bottura, en Mòdena serà durant aquest 2016 el millor restaurant del món



Tercera posició l'ocupa Eleven Madison Park, del Daniel Humm.
Des del nostre blog ens fa especial ilusió, ja que vam sopar al Nomad, segon restauramnt del Daniel, i després vam passar a veure i visitar l'Eleven Madison.


Mugaritz baixa una posició fins la 7a (lloc pendent per a la pròxima sortida estrellada)
L'Assador Etxebarri de Victor Arguinzoniz puja del 13è al 10è lloc (2014 venia del 34è)
Arzak baixa del 17è a 21è lloc.
Pujada espectacular de Tickets: del 42 al 29
Dacosta baixa del 39 al 49.

La gala 2017 ja té nou lloc: Melbourne.

Podeu veure i/o comparar amb els anterior anys en aquests enllaços:



Llistat 2016:

1. Osteria Francescana de Massimo Bottura (Italia)
2. El Celler de Can Roca de Jordi, Josep y Joan Roca (España)
3. Eleven Madison Park de Daniel Humm (Estados Unidos)
4. Central de Virgilio Martinez (Perú)
5. Noma de René Redzepi (Dinamarca)
6. Mirazur de Mauro Colagreco (Francia)
7. Mugaritz de Andoni Luis Aduriz (España)
8. Les Creacions de Narisawa de Yoshihiro Narisawa (Japón)
9. Steirereck de Heinz Reitbauer (Austria)
10. Asador Etxebarri de Víctor Arguinzoniz (España)
11. D.O.M. de Alex Attala (Brasil)
12. Quntonil de Jorge Vallejo (México)
13. Maido de Mitsuharu Tsumura (Perú)
14. The Ledbury de Brett Graham (Reino Unido)
15. Alinea de Grant Achatz (Estados Unidos)
16. Azurmendi de Eneko Atxa (España)
17. Piazza Duomo de Enrico Crippa (Italia)
18. White Rabbit de Vladimir Mukhin (Rusia)
19. L’Arpege de Alain Passard (Francia)
20. Amber de Richard Ekkebus (China)
21 Restaurante Arzak de Juan Mari Arzak (España)
22. The Test Kitchen de Luke Dale Roberts (Sudáfrica)
23. Gaggan de Gaggan Anand (Tailandia)
24. Le Bernardin de Eric Ripert (Estados Unidos)
25. Pujol de Enrique Olvera (México)
26. The Clove Club de Isaac McHale (Reino Unido)
27. Saison de Joshua Skenes (Estados Unidos)
28. Geranium de Rasmus Kofoed (Dinamarca)
29. Tickets de Albert Adrià (España)
30. Astrid Y Gaston de Gastón Acurio (Perú)
31. Nihonryori Ryugin de Seiji Yamamoto (Japón)
32. Andre de André Chiang (Singapur)
33. Attica de Ben Shewry (Australia)
34. Tim Raue de Tim Raue (Alemania)
35. Vendome de Joachim Wissler (Alemania)
36. Boragó de Rodolfo Guzmán (Chile)
37. Nahm de David Thompson (Bangkok)
38. De Librije de Jonnie Boer (Países Bajos)
39. Le Calandre de Massimiliano Alajmo (Italia)
40. Restaurante Relae de Christian Puglisi (Copenhagen)
41. Fäviken de Magnus Nilsson (Suecia)
42. Ultraviolet de Paul Pairet (China)
43. Biko de Mikel Alonso y Bruno Oteiza (México)
44. Estela de Ignacio Mattos (Estados Unidos)
45. Dinner (Mandarin Oriental Hyde Park) de Heston Blumenthal (Reino Unido)
46. Combal Zero de Davide Scabin (Italia)
47. Schloss Schauenstein de Andreas Caminada (Suiza)
48. Blue Hill at Stone Barns de Dan Barber (Estados Unidos)
49. Quique Dacosta Restaurante de Quique Dacosta (España)
50. Septime de Bertrand Grébaut (Francia)



També hi ha una segona llistaÇ: del 51 al 100, on hi han 3 espanyols:


- Nerua, en la posició 55

- Martin Berasategui en la 59
- DiverXO, d'on baixa de la 59 fins la 79

En negreta apareixen els nous restaurants a aquest llistat:


51. Maní, São Paulo, Brasil
52. Per Se, New York, USA
53. Hof Van Cleve, Kruishoutem, Belgium
54. The Jane, Antwerp, Belgium
55. Nerua, Bilbao, Spain
56. Mikla, Istanbul, Turkey
57. L’Astrance, Paris, France
58. Alain Ducasse au Plaza Athénée, Paris, France
59. Martin Berasategui, Lasarte-Oria, Spain
60. Hedone, London, UK
61. Maeemo, Oslo, Norway
62. La Grenouillere, La Madelaine Sous Montreuil, France
63. Aqua, Wolfsburg, Germany
64. Lasai, Rio de Janeiro, Brazil
*65. Brae, Birregurra, Australia
*65. Lyle’s, London, UK
67. The Restaurant at Meadwood, St.Helena, USA
68. Tegui, Buenos Aires, Argentina
69. Epicure, Paris, France
70. Burnt Ends, Singapore
71. Daniel, New York, USA
72. Pavillon Ledoyen, Paris, France
73. Hertog Jan, Bruges, Belgium
74. Le Chateaubriand, Paris, France
75. Twins, Moscow, Russia
76. La Colombe, Cape Town, South Africa
77. Den, Tokyo, Japan
78. Belcanto, Lisbon, Portugal
79. DiverXO, Madrid, Spain
80. L’atelier Saint-Germain de Joël Robuchon, Paris, France
81. Chef’s Table at Brooklyn Fare, New York, USA
82. Hajime, Osaka, Japan
83. Manresa, Los Gatos, USA
84. Reale, Castel di Sangro, Italy
85. The French Laundry, Yauntville, USA
86. 8 1/2 Otto e mezzo Bombana, Hong Kong, China
87. Indian Accent, Delhi, India
88. Die Schwarzwaldstube, Baiersbronn, Germany
*89. Benu, San Francisco, USA
*89. Zuma, Dubai, UAE
91. St. John, London, UK
92. Quintessence, Tokyo, Japan
93. Daniel Berlin, Skane Tranas, Sweden
94. Bras, Laguiole, France
95. L’Effervescence, Tokyo, Japan
96. Cosme, New York, USA
97. Momofuku Ko, New York, USA
98. Quay, Sydney, Australia
99. La Petite Maison, Dubai, UAE
100. Chestnaya Kuhnya, Moscow, Russia

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada