diumenge, 13 de març de 2016

Les Moles: Jornades 2016: Menú Camaleònic

Tots tenim un restaurant preferit i aquest és el meu. Així que acceptaré si algú em diu que no sóc objectiu en aquest post (tot i que habitualment sòl ser més crític en llocs que conec...)

Cada any Jeroni i Carmen celebren les Jornades Gastronòmiques sobre aquestes dates, on es presenta les seves noves creacions que protagonitzaran part  de la carta de tot l'any. La primera nit, divendres, a més a més de ser la presentació "oficial", es convida a un celler, on es mariden aquests nous plats.

1. EL LOCAL:
Envoltat d'una antiga pedrera, el restaurant està ubicat del que va ser el magatzem de la pedrera.
Un local molt acollidor que no li falta cap detall: bones copes, vaixella, coberteria, etc. tot està perfectament pensat i cuidat.
També tenen un local per les grans celebracions.

2. LA CUINA:
La cuina de Les Moles es resumeix en: TÈCNICA, PROXIMITAT I DIVERSIÓ

Tècnica: Una de les coses que més ens fascina de Les Moles, és que mescla les tècniques culinàries més vanguardistes (destil.lacions al buït, canvis d'estructures, etc) però sempre amb els productes de gran qualitat de la nostra terra, productes amb segell propi.

Proximitat: Sempre trobarem a la carta productes de proximitat: oli de les oliveres milenàries d'Ulldecona, ostra del delta, garrofes en versions inversionables, tonyina de l'Ametlla, cabra ibèrica els Ports...formatges de Catí, cavalla, llagostí Rapitenc i Vinarosenc, etc etc

DiversióÉs el seu ADN: olis en textures varies, puros, gelats, gomilones, cafés i petit suisse com entrants, factures comestibles, hot-dogs de tonyina, baldanes de calamar, el famòs McMoles...és el "puto amo del trampantojo"...a Les Moles, les coses semblen el que no són...la diversió està assegurada

Presentació Les Jornades 2016: Menú Camaleònic

3. DADES D'INTERÉS:
RESTAURANT LES MOLES
Cuiner: Jeroni Castell
Cap de sala-Sommelier: Carmen Sauch
Ctra. La Sénia, Km. 2
43550 Ulldecona (Tarragona)
Tel: 977 57 32 24

4. LES JORNADES:
La presentació es va celebrar el passat divendres 4 de Març, i les Jornades són del 5 al 13 de Març.


4.1. ELS VINS
Aquest any van portar...treeees cellers!!
Productors catalans d'una manera molt particular d'elaborar els seus vins. Vam tastar el següent:

MOLÍ DEL CELLER DELS CAPELLANS: Del Jordi Masdeu, a la D.O. Conca de Barberà: www.molidelscapellans.com
- Trepat
- Il·lustríssim Trepat Reserva 2010

HERETAT MONT-RUBÍ: Del Josep Queralt, a la D.O. Penedés. Pioners mundials de vins de la varietat Sumoll (queden menys de 100 Ha en tota Catalunya)
- Gaintus Radical
- Gaintus Rosat
- HRM Advent

CELLERS SERRA-BARCELÓ: Del Josep Serra, a la D.O. Montsant
- Octonia 2010
- Octonia 2011


4.2 EL MENJAR
El menú degustació 2016 és un "Menú Camaleònic", amb el que cadascú  s'haurà d'anar adaptant segons els plat que li presenten...

A destacar la vaixella de tot el menú...sols en això ja és una xalera!!

Sense més preàmbuls, el menú va anar així:


ABANS DE COMENÇAR:
Doncs això, abans de començar, ens relaxem...i com? encendre un ciri i fumar-te una pipa podria ser un bon relax...

1) PER CREAR AMBIENT, encenem un ciri: he tastat a esta casa l'oli de totes les maneres: en gelat, en gominola, en piruleta, en esponja....doncs faltava "forter-mos" un ciri d'oli...jeje!!

2) PER RELAXAR-NOS,ens fumem una pipa: si la versió de la copa de whisky del café copa i puro del 2011 ja estava xula, aquest any el brou en una pipa és total, fum per davant i a xupar la pipa!!


Relaxemos: encenem un ciri i fumemn una pipa...

LA CUINA DE SEMPRE:

3) PA DE PAGÉS: els gelats ja són un clàssic. Aquesta vegada: pa!!

4) POP A LA GALLEGA, escuma de patata, primentó i pop a baixa temperatura: un pop molt tendre que buscava la "pujada" textura de l'escuma




5) ENCURTITS, en amanida amb tonyina roja de l'Ametlla de Mar i alls encurtits



6) LLAGOSTÍ amb cítrics, amb poca cocció de la cua, boooo cheee!!




7) CROQUETA líquida d'ortigues de mar: dons això, "no hase falta desir nada más"

(...trilogia de tampantojos...marca de la casa...)

8) SOPA DE CEBA, brou de ceba, pastanaga i parmesà: un trampantojo divertit on res és el que sembla.





9) BOTIFARRA NEGRA EN ALLIOLI, peix i calamar. Teníem la burguer McMoles de foie, el hot-dog de tonyina, doncs ara mos faltava unes baldanes...en aquest cas de cavalla i calamar, on simula la textura greixosa de la baldana.

10) MAGDALENA, ou i cansalada. Aquest dos ingredients tampoc no poden fallar mai a les jornades...on casi sempre les trampantoja....ja esperem com serà el 2017...





LA CUINA DE SEMPRE:

Les Moles: mode camaleònic "on"
Lo de la cuina de sempre ve justificat perquè no fallen mai aquests productes: ostra, foie, tonyina...


11) OSTRA GROGA, a la brasa amb algues: per primer cop ens la presenta un toc cuinada


12) CAVALLA VERDA, salicòrnia, té Matcha i plàncton. Una cocció perfecta de la cavalla, jugant amb els acompanyaments verds...


13) TONYINA MARRÓ, pell de tonyina, vinagre balsàmic, soja i castanyes. Molt bo el joc de textures del cruixent i el greix de la tonyina amb les salses.


14) FOIE VIOLETA, patata violeta, col morada i violetes. Igual com l'ou o la gallina, jo diria, a Les Moles qui va ser primer: Jeroni o el foie?


15) CABRA IBÈRICA ROJA, remolatxa, maduixa i soja fermentada. Aquesta carn sols l'he tastada aquí. Poca gent la treballa, i té bons resultats...


16) LA VIE EN ROSE, aranja rosa, cointreau, granadina i rosa. Un divertimento fresquet que senta molt be després de lo que portem

LA GARROFA:

17) GARROFA SEMBLA, platan és: Un dels millors postres que he tastat, tant a nivell "trampantojo" com a nivell gustatiu



18) MIL FULLS DE GARROFA, amb gelat de Pedro Ximenez: aquí garrofa en estat pur


19) UNS CIGARS, a l'hora del cafè. Si el menú comença trencant, acaba igual!! Un Montecristo i un Cohiba amb els mistos són els "petits fours" que acompanyen al café: un amb xocolate i l'altre de cacahuet.

Uns puros per a fer el café...
Com un any més: enhorabona Jeroni, Carmen...i Pau!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada