dijous, 9 de juliol del 2015

Ruta del Tast 2015 La Ràpita: Crònica d'un Jurat...

Com ja he dit an alguna altre ocasió...Tindre un blog mola...i de vegades mola el doble!!

Aquest any, repetim de jurats a la Ruta del Tast de Sant Carles de la Ràpita
Avui estem a la Sala d'Actes de l'Ajuntament de Sant Carles de la Ràpita a l'entrega de premis 2015.

Repeteix el mateix jurat, a excepció de Ramon Bel que aquest any no ha pogut assistir.
El jurat organitzat per la Regidoria de Turisme de l'Ajuntament de Sant Carles de la Ràpita estava composat per entitats/personatges de la nostra zona:

- La Neus Barberà: de l'agenda de menjar i beure Surt de Casa
- Kevin i Bul, del portal turístic del territori: Evadirte!com
- La Mari González i Eugeni Simó, dels Instagramers Ebre
- I nosaltres: Gisela Sanz i Ramon Adell, del blog gastronòmic No hi ha Ous



La Ruta del Tast ocupava dos setmanes: l'última de Juny (25/26/27/28) i la primera de Juliol (02/03/04/05).
Aquesta edició formaven part 21 establiments, que els vam evaluar en 2 dies.

Tenim que dir que hi havia molt de nivell: s'ha de tenir en compte que el tast era beguda + tapa per tant sols 3€.
La Ràpita pot ser sigui el millor lloc per tapejar de la nostra zona, són gent de sortir al vermuth, de terrassetes, de fer la xerrada al bar...
Aquí deixo la meva crítica sobre el nostre territori....tenim coses fantàstiques, moltes!! però ens falta una mica de cultura de bar, ser gastronòmicament més "vascos...o andalusos....o de los madriles..."

Aquestes edicions de jornades, tasts...etc, potèncien esta tendència i des del nostre blog aplaudim tota iniciativa per enriquir el nostre "maestrebre"!!

1er dia: 02/07/15
El primer dia, vam quedar a l'Oficina de Turisme per tal d'agafar les credencials i el llibret...
Per ordre de tast va anar així la cosa:

- PUNT DE TROBADA: "Hot Ice Cream", un divertimento de boles de pataca que simulava un gelat de boles
- LO XIBEC: "Llagostí gaddafí en crema d'alcaparres" acompanyada amb una copeta de cava
- LA PASAREL·LA: "Ou poxe Florentina" Una base d'espinacs a la catalana amb ou i salsa de marisc
- LA LOLA, LOLA: "Carpaccio de tonyina", amb sèsam en una torrada, molt fresquet





- LO XICAGO: "Delícia de bacallà" un vol au vent de brandada de bacallà amb taronja
- GASTROBAR ARSENAL 31: "xopet deconstrucció d'escalibada" capes de albargínia i primentó roig amb anxoves
- LA MODERNA: "Saquet de marisc": un envoltall de marisc amb una base de cous cous i musclo amb toc àrab
- GORRIA D'OR: "Sambubia! salmorejo de papaya amb ibèric




- LA PENSIÓ: "Sushi in the Sky" sushi de musclo i llagostí
- BAR CAPRICI: "Capritxet" peus de porc "desossats" amb el seu toc picant
- LO PEPET: "Pastís de rap" amb la seva salsa marinera
- LA MÀGIA: "Carpaccio de llonganissa" amb patat trufada
- KABAK: "Joanet": llom amb la seva salseta i seva caramelitzada




2on dia: 03/07/15
A l'endemà ja vam anar cada membre del jurat pel dseu compte, i es va tastar el següent:
Nota: Sentim que vam trobar tancats 2 locals: Lo bar de la Chalé i Lo Flamenc

- LA NOVA: "Croqeta de musclo" amb un llit d'algues
- LA PARADA: "Montadito de seitó", unclàssic


- CAL MANÚ: "Ona ja en té un": una mena de carpacció de pop a la gallega en una confitura de carxofa




- EL MASSET: "Pintxo d'ortigues" fumades de taronger amb amanida de nopals
- EGO: "Gaspatxo de prèssec" amb un fals sushi de pernil al curry
- ACCUA LA RÀPITA: "Patata al caliu farcida de cua de bou"





PREMIS:
Avui s'ha fet l'entrega dels següents premis: enhorabona als guanyadors i per suposat també felicitacions a tots pel grandíssim nivell!!




- PREMI A LA CREATIVITAT: LA MODERNA



- PREMI A LA PRESENTACIÓ: LA PASSAREL·LA



- PREMI AL MILLOR SABOR: PUNT DE TROBADA



Ah! Damunt de donar-mos el privilegi de ser els jurats, també han tingut un detall amb nosaltres...MOLTES GRÀCIES!!!

Els detalls per al jurat
Gisela rebent un agraïment



















...l'any que ve tornarem segur...de jurat o de paisà...però tornarem!!

Premiats i jurats

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada