diumenge, 18 de gener del 2015

Yakitoro (by Chicote)


Chicote en plena acció al seu Yakitoro

Si aneu per los madriles, apunteu-vos a l'agenda anar a YAKITORO: La nova aposta de Chicote: un espai inspirat en la tradicional taverna japonesa de yakitori (nota1), on tot es cuina en directe i al carbó.


Nota 1: Yakitori és una mena de brotxeta japonesa, de peces de carn i verdures, salsejades i cuites a la graella

Vos deixo la definició de la wikipèdia:
El yakitori tradicional consisteix només de peces de pollastre i verdures, però en l'ús modern es refereix a qualsevol tipus carn de vacaporcpeixmariscs o kebab vegetal, que són enfilats en palets anomenades kushi. El yakitori és servit típicament amb sal o salsa teriyaki, que està feta bàsicament de mirinsake dolç, salsa de soia i sucre. La salsa és aplicada sobre la carn punxada i després la broqueta és rostida a la graella.
El yakitori és un plat molt popular al Japó i a través d'Àsia. Al Japó, molts treballadors consumeixen un yakitori i una cervesa de camí cap a casa, després de la feina. El yakitori és un acompanyament comú i barat a la cervesa en una izakaya.

Chicote fusiona aquest concepte amb la nostra cultura mediterrània, i fa que aquestes yakitoris siguin les protagonistes del seu local: quasi tot fet en brotxetes, des d'unes braves puntxades fins a un espeto.
Un espai per a xalar. Com sempre demana Chicote: amb molt de rock 'n' roll!!

Yakitoro by Chicote: una taverna xaladora....


EL LLOC:
Ubicat en l'inici del barri de Chueca, justament el primer carrer a la dreta de la Gran Via, venint d'Alcalá

Adreça: C/ Reina 41, 28004 Madrid
Phone: 917371441
e-mail: info@yakitoro.com

EL CONCEPTE YAKITORO:
Com no podia ser d'una altra manera, el primer que veus quan esntres a Yakitoro és....LA CUINA!!!
A ma esquerra s'ubica una cuina envidriada, i a ma dreta es queda tota la sala amb l'epicentre d'on es fan els yakitoris a les brases.

Totes les taules van a buscar les brases centrals, i cada taula (i per a mi una de les millors coses) està foradada, on hi pots trobar gel picat amb unes cerveses, de manera que quan et sentes, mentres llegeixes la carta....pots agafar una birra ben fresqueta i ja vas bebent....ja vas xalant!!

Cervesetes en gel dins la taula: un gran encert...tot està per reinventar i tot es pot millorar!!



La meva opinió és que Chicote ho ha encertat!! Està ple de cuiners famosos que exploten la cuina d'èlit, d'autor, exclusiva...
En canvi, Chicote, ha buscat una cuina ràpida, per supost de bon producte, però d'un preu a l'abast per tothom. Els preus de cada parell de yakitoris ronda els 3-6€. Preu per comensal: entre 15-30€.
La carta: molt divertida: una fusió japo-espanyola...albargínies en miso, tonyina en pack choi, abadejo en yuzu i xile, pollastre en tempura en salsa PX, "tuétano" (el moll de l'os) de terrnera amb tonyina seca...


La carta de Chicote amb preus terrenals


La factura dels dos.






































SISTEMA DE RESERVES:
Abans d'anar a Madrid, vaig intentar reservar des de la seva web. Resultat: ple a 3-4 setmanes vistes.
Però lo bo del Yakitoro (sols ho he vist aquí) és que reserven només 2/3 parts de la capacitat, i el 1/3 restant queda per a la gent valenta que vol fer cues "in situ".
Vam passar el divendres per la nit i l'espera era més d'1h.
L'encarregada de sala ens va atendre molt amablement i ens va dir el truc: l'única forma de poder menjar sense tindre reserva i sense fer cues maratonianes. La fòrmula era estar devant de la porta el moment d'obrir.
Una cosa que no tenen els madrelinyos és lo de menjar prompte....fan la cervesa a les 14h i dinen més tard de les 15h...
Així que coinicidint que diumenge volíem fer un mos aviat per menjar i marxar cap a casa, a les 12,55 estàvem devant la porta, bé, vam entrar tot i que estava tancat al públic.
El personal de sala molt amablement ens va donar taula, tot el restaurant per nosaltres, jeje!!
Vos tinc que dir que en 15-20min Yakitoro estava amb el cartell de "completo".

Com vos he dit abans, a taula havíem cerveses dins del gel picat, els cambrers (per cert, vestits de pilots d'helicòpter) amablement t'obrin la cervesa si li demanes. 


EL DINAR:
Vam demanar 4 platerets:

- Yakibokata de botifarra de Burgos, en primentó i mojo amb pa d'arròs
- Braves: petites pataques cuites amb salsa brava en brotxeta

Yakiboyata de botifarra de Burgos
Braves en yakitori


















- Mandonguilles picants de pollastre lacades (un clàssic a Yakitoro)
- Entrecostilles de bou Wagyu lacades

Per beure unes cervesetes. Té una carta de cerveses nacionals i internacionals, així com de vins.

Ah! Quan vam sortir estava el crack Chicote a la cuina en plena acció. Diuen que surt a sala a interessar-se per cada taula...llàstima que vam marxar massa prompte...


Buey Wagyu
Mandonguilles picants de pollastre





Links d'interés:






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada