dimecres, 25 de setembre del 2013

Premis XI Concurs de Cuina Llagostí de Vinaròs 2013

Com ja vam informar en el post anterior, No hi ha Ous va estar invitat en aquest XI Concurs de Cuina Aplicada al Llagostí de Vinaròs  


Deu plats a concurs combinen receptes innovadores amb el llagostí de Vinaròs com a ingredient principal, de diferents restaurants de l'Estat Espanyol, i d'un de Moscou.
Podeu vore més fotos al següent enllaç del nostre facebook:
XI Concurs de Llagostins de Vinaròs 
Un gran dia per Vinaròs i també per nosaltres, que vam poder disfrutar de primera ma tot el esdeveniment: estar amb el jurat, vore les evolucions dels plats en directe, etc:
No hi ha Ous amb membres del jurat i l'organitzador Juanjo Roda

El restaurant Les Magnòlies d'Arbúcies (Girona) ha estat el guanyador de la XI edició del Concurs Nacional de Cuina Aplicada al Llagostí de Vinaròs, organitzat per la Regidoria de Turisme de l'Ajuntament de Vinaròs en el Mercat Municipal. 
Les Magnòlies (restaurant que compta amb una estrella Michelin, aconseguida aquest últim any) sumava la puntuació més alta atorgada pel jurat amb el plat:
Llagostí de Vinaròs en el seu suc rostit de pollastre i vermicelli d'arròs amb toc de gingebre
1er Premi Llagostí de Vinaròs: Les Magnòlies (Arbúcies)
El premi està dotat amb 1.000 € i el llagostí d'or . Els autors de la recepta, els cuiners Vanessa Merino i Daniel Vives la definien com "un plat senzill en què hem volgut donar tot al protagonisme al llagostí, servit a la planxa, acompanyat de fideus xinesos i sabors orientals”. Es dóna la circumstància que el mateix restaurant va aconseguir en la passada edició del concurs el segon premi, encara que amb cuiner diferent.


El segon premi corresponia al Hotel Montenieve (Mosqueruela, Terol) amb Llagostí de Vinaròs amb préssec de la vinya de Calanda, amb premi de 500 € i llagostí de plata.
El cuiner: Alberto Luján.
2on Premi Llagostí de Vinaròs: Hotel Montenieve (Mosqueruela)

El tercer premi reconeixia el Llagostí de Vinaròs, pintada, salsa coreana i cítrics, del Restaurant Tierra del Hotel Valdepalacios (Torrico, Toledo), amb 300 € i llagostí de bronze.
Els cuiners: José Miguel Moreno i Iván Serrano
3er Premi Llagostí de Vinaròs: Hotel Valdepalacios (Torrico)
El president del jurat, Pere Castells, destacava la recerca de la màxima objectivitat a la qual es pretenia arribar amb el veredicte "valorant per notes cadascuna de les receptes i, finalment , calculant la mitjana aritmètica i obtenir així la recepta guanyadora. A més , per decisió dels membres del jurat, hem acordat no veure com s'elaboraven els plats i puntuar ja emplatats". Castells , especialista en investigació científic - gastronòmic , destacava "la qualitat dels plats, el risc que han assumit moltes de les receptes i la passió que transmetien els cuiners". Com a vocals del jurat, participaven el cuiner Rafa Soler, el periodista gastronòmic Paco Alonso , el bloguer Josep Àngel Guimerà i la restauradora Maria Teresa Ríos, en representació de l'Assocació de Restauradors de Guardamar del Segura.

Els guanyadors, jurat, participants....


En l'acte de lliurament de premis han participat l'alcalde de Vinaròs, Juan Bautista Juan, la regidora de Turisme i Platges, Elisabet Fernández, i el diputat provincial, Domingo Giner . Una representació de Guardamar del Segura -localitat agermanada gastronòmicament amb Vinaròs - , presidida per la seva alcaldess , Carmen Verdú , assistien també a l'acte.

En el transcurs de l'acte, es feia lliurament del premi a  les tapes triades per votació popular com les millors del IV Llagostí Tapa Tour, als restaurants Rafel Lo Cristalero i Nàutic .

Guanyadors del IV Llagostí Tapa Tour


La resta dels participants són:


Hotel Vincci Selección, Benalmádena (Málaga)
Cuiners: Daniel Garcia y David Sojo
Plat: Socarrat de Vinaròs con su carpaccio templado, espuma azafranada y huevas de pez volador
Concurs de Llagostí de Vinaròs: Hotel Vincci Selección, Benalmádena (Málaga)


Balneario de Mondariz, Mondariz (Pontevedra)
Cuiner: Ivan Méndez Álvarez
Plat: Revuelto para beber de langostino de Vinaròs, azafran y jamón ibérico
Concurs de Llagostí de Vinaròs: Balneario de Mondariz, Mondariz (Pontevedra)


Las Viñas Mesón, Cartagena (Murcia)
Cuiners: Joaquín Muñoz y Maribel Gutiérrez
Plat: Langostino de Vinaròs con ensaladita de algas, perlas agridulces, aceite de azafrán y salmorreta ligera. 
Concurs de Llagostí de Vinaròs:Las Viñas Mesón, Cartagena (Murcia)

Los Jardines del Plaza, Borja (Zaragoza)
Cuiner: Oscar Rodríguez
Plat: "Marte" o suquet de llagostins de Vinaròs
Concurs de Llagostí de Vinaròs: Los Jardines del Plaza, Borja (Zaragoza)

El Cerrao, Sot de Xera (Valencia)
Cuiner: José Ramon Albert
Plat: Arroz melosos de langostinos de Vinaròs con alubias, níscalos y verduritas de temporada

Concurs de Llagostí de Vinaròs: El Cerrao, Sot de Xera (Valencia)


Restaurante Vivaldi (León)
Cuiners: Miguel Rodríguez y Mario Diez
Plat: Vinharhot: un "perrito caliente" de llagostins

Concurs de Llagostins de Vinaròs: Restaurante Vivaldi, León



Hotel Goldenring, Moscou (Rússia)
Cuiner: Babich Vladislav
Plat: Tártar de langostino de Vinaròs calurosamente
Concurs de Llagostí de Vinaròs: Hotel Goldenring, Moscou (Rússia)

El jurat i la premsa especialitzada vam anar a dinar al Restaurant El Bergantin de Vinaròs, on ens van fer una selecció de plats exquisists: tonyina, ortigues, amanida de llagostins, xipirons, navajes, etc
Restaurant El Bergantin, Vinaròs

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada