dilluns, 15 d’octubre del 2012

Tast del Territori al Mercat de Vinaròs - Carns de Morella

El passat dimecres 03/10/12 es va celebrar com ja es de costum el Tast del Territori al Mercat de Vinaròs.

Aquesta vegada el tema que ocupava van ser CARNS DE MORELLA.
Amb total la ilusió, tot un grup format tant per ramaders, socis particulars vinculats a aquest sector càrnic i l'Ajuntament van decidir iniciar un projecte d'una instal·lació d'un escorxador.
Com competir amb les quantitats cada cop és més difícil davant les grans franquíssies, aquest gent ha apostat per la qualitat.
Un dels factors més importants per ells és la proximitat a l'escorxador des de quasevol indret on estan els animals, no superant els 20-25 minuts, de manera que l'animal no sofreix estrés i això és nota en la carn.

Un cop finalitzar la xarrada tècnica, ens van fer degustar diferents plats típics dels Ports, com va ser el Estofat de corder farcit, Carpaccio de vedella i formatge, l'Estofat de vedella a la jardinera, la Caldereta de corder, tot amb aigua de Benassal, o vi negre de l'IGP de Castelló Arrels de Bocoi.
Per finalitzar dolços morellans: Flaons, sequillets i collà....
TOT UN ESPECTACLE!!!

En resum: que ara més que mai tenim que creure en el comerç local i si a més a més és d'una gran qualitat, tant sols ens queda consumi-lo i difrutar-lo......

Ja tenim ganes de fer una escapada cap a Morella.....



Estofat de corder farcit


Carpaccio de vedella i formatge







Estofat de vedella a la jardinera
Caldereta de corder




























Degustant i xalant com a xiquets

Dolços morellans: Flaons, sequillets i collà






















Els de Mira Que Bo van fer un reportatje on es veu molt clar que vol ser Carns de Morella:

http://vimeo.com/30305782#at=0



EL PROJECTE DE L'ESCORXADOR:
El projecte d’instal·lació d’un escorxador comarcal homologat és un projecte innovador a la comarca. Per una banda, és de gran utilitat per al sector ramader i de serveis, i donada la importància d’aquestos sectors a la comarca, s’afavoreix les possibilitats de creixement i desenvolupament del mateix. Per una altra banda, la instal·lació de l’escorxador pretén fomentar i valorar els productes càrnics de la zona, sobre tot si existix la possibilitat de crear productes de qualitat.
Xerrada tècnica abans del tast
Per dur a terme aquesta iniciativa es va crear a l’any 2004 l’empresa Carns de Morella, S.L., una empresa mixta, participada per l’empresa pública CISE S.A. (Centre Integrat de Serveis Econòmics, S.A.), per la Cooperativa Comarcal Sant Antoni Abad, la Cooperativa Agrícola Benasalense. Coop. V., Associació de Ramaders del Maestrazgo “El Lligalló”, i empreses i socis particulars vinculats al sector ramader. Posteriorment, l’any 2006 es va fer una ampliació de capital, en la qual han participat més de 70 socis, tant particulars com empreses.
La societat té com a objecte: la realització del servei d’escorxador de ramat boví, porcí, oví i caprí. La capacitat de producció de l’escorxador per 4/5 operaris serà la següent:
Oví i caprí: 50 peces/hora
Boví: 10 peces/hora
Porcí: 10 peces/hora
El servei, en un futur, podrà incloure tant el sacrifici de ramat com el especejament, transformació, conservació i transport del producte. L’escorxador s’ha instal·lat a uns terrenys propietat de Carns de Morella situats al Polígon Industrial Les Casetes de Morella.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada