dimarts, 9 d’octubre del 2012

Premis X Concurs de Cuina Llagostí de Vinaròs 2012

Guanyador del X Concurs: participant nº3
Com ja vam informar en el post anterior, No hi ha Ous va estar invitat en aquesta X edició del concurs de cuina del llagostí de Vinaròs.


Dels 10 participants, 9 representaven la cuina de l'Estat Espanyol i hi havia un participant de Mondavia.


El guanyador va ser El restaurant The Oriental Monkey Bar de Platges de les Amèriques, de Tenerife.

El cuiner Ignasi Hernández preparava una poc convencional Paella de llagostí en què, segons ell mateix explicava, "hem incorporat una essència de llagostí amb un toc d'allioli, verduretes, greix amb aroma de carbó per rememorar les paelles cuinada a la llenya i la varietat d'arròs escollida ha estat la d'arròs bomba del Delta de l'Ebre ".  

Aquest primer premi, dotat amb 1.000 euros, suposava també el lliurament del Llagostí d'Or. El president del jurat, el prestigiós cuiner Koldo Royo, destacava que "s'ha creat un plat rodó, en el qual no faltava ni sobrava res i que ens ha convençut per el bé acoblats que tenia tots els seus ingredients ". El cuiner Víctor Trochi del restaurant Les Magnòlies d'Arbúcies (Girona) aconseguia el segon premi, Llagostí de Plata i una dotació econòmica de 500 euros, amb el plat Llagostins amb miso balsàmic, couscous d'ajoblanco, coliflor i gerds.

El tercer premi, Llagostí de Bronze i 300 euros era per Rafael Arroyo del Claustro-Hotel Palacio de Santa Paula de Granada, amb el plat Homenatge al llagostí de Vinaròs en el seu hàbitat. Deu restaurants arribats des de punts tan diversos com Pontevedra, Burgos, Saragossa, Toledo, Astúries, Dénia o fins i tot Moldàvia han participat en aquesta edició del Concurs Nacional de Cuina Aplicada al Llagostí que, en paraules del president del jurat, Koldo Royo, "s'ha convertit en un aparador magnífic per mostrar tot el potencial dels joves cuiners espanyols".

En el transcurs de l'acte de lliurament de premis, també es feia lliurament del premi del III Llagostí Tapa Tour al restaurant Vinya d'Alòs de Vinaròs.
Participant
Cuiner
Restaurant
Població
Recepta
1
Antonio Arrabal
Abba Burgos Hotel ****
Burgos
Llagostí de Vinaròs 24 Kilates
2
Oscar Rodríguez e Iziar Julian
Los Jardines del Plaza
Borja (Zaragoza)
Llagostí de Vinaròs en el seu hàbitat
3
Sergio Fernández
Oviedo
Llagostí de Vinaròs en textures sobre fons marí
4
Ivan Mendez
Balneario de Mondariz ****
Pontevedra
Cornetto de llagostí de Vinaròs, farcit de iogurt, alfàbrega fresca i toffe de llagostí
5
Ignacio Hernández
The Oriental Monkey Bar
Playa Americas (Tenerife)
Paella de llagostí de Vinaròs
6
Rafael Arroyo
El Claustro-Hotel de Santa Paula *****
Granada
Homenatge al llagostí de Vinaròs en el seu hàbitat
7
José Miguel Moreno
Tierra-Hotel Valdepalacios *****
Torrico (Toledo)
Llagostí de Vinaròs fumat, picant i cítric
8
Victor Trochi
Les Magnòlies
Arbúcies (Girona)
Llagostí amb miso balsàmic, couscous d'"ajoblanco", coliflor i gerds
9
J.P.di Maggio i Macelo Sanches
Punta Nebra-Hotel Les Rotes ****
Dènia (Alacant)
Espaguettis d'essència de llagostins, trossets de llagostí a la flama, salsa freda de coco i fals parmesà
10
Alexander Tkachuk
Sensi Bar&Café
Chisinau (Moldavia)
Ebi Kadaif
 

 
 GALERIA FOTOGRÀFICA:


El resultat del Concurs

Llagostí al Mercat

El jurat en la "dura" feina de degustar llagostins









2on premi
3er premi











nº1 treballant amb nitrogen
nº1
nº1: Llagostí de Vinaròs 24 kilates








nº 2: Llagostí de Vinaròs en el seu hàbitat.
nº 2
nº2. l'iPad és el plat....





nº2: unes pataquetes
nº2 farcint

nº2 ensenyant els fons marí











nº3
nº4











nº3:Llagostí en textures
nº4: Cornetto de llagostí






























nº6
nº5
nº5: les preparacions



nº5: 1er premi
nº6: 3er premi









nº7
nº8





nº7: Llagosí fumat, picant i cítric
nº8: Llagostí "balsàmic"





nº10
nº9



nº9:Espaguettis de llagostí
nº10: Ebi Kadaif


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada